HellesKitchen2016x400
Klikk på logoen for flere oppskrifter fra HellesKitchen

PULLED PORK AV SVINEKNOKE I PITA

Ingredienser

  • 1 stk (1,5 – 2 kg) lettsaltet GRØSTAD knoke
  • 1 liter vann
  • 1 ss smør, finnes laktosefritt
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 – 4 cm ingefær, raspet
  • 1 stk hot chili,finhakket
  • 3 fedd hvitløk,resset
  • 1 ss honning

Fremgangsmåte

  1. Kok knoken i en jerngryte med lokket på i ca 2 timer. Bruk 1 liter vann.

  2. Smør den kokte knoken inn med krydderblandingen (brunt sukker, salt og pepper). Behold kraften etter kokingen, la det være ca 1/2 liter igjen i gryta.

  3. Sett gryta uten lokk i stekeovnen på 60 grader i 5 – 6 timer, kan gjerne stå over natten. Bena vil løsne av seg selv når knoken tas ut av ovnen.

  4. Del opp kjøttet med to gafler, og bland forsiktig inn kraften fra gryta. Spe på med det som evnt ble til overs etter kokingen slik at du får en saftig blanding.
    Tilsett 1 ss smør. Bland sammen med ingefær, chili og hvitløk og ved det forsiktig inn i kjøttet.
    1 ss honning røres ut i lunket vann og vendes inn i kjøttet. Tilsett salt og pepper etter smak

  5. Dressing:
    1 beger rømme – finnes laktosefritt
    1 fedd hviitløk – presses
    1 stor neve basilikum – hakkes
    Salt og pepper
    Bland alle ingrediensene i rømmen.

  6. Tilbehør.
    Pitabrød – finnes gluten og melkefri

    Salatblanding
    Cherrytomater

    Opphøgde poteter, vanlige eller søtpoteter.

SPICY PØLSEGRYTE MED TOMAT OG KIKERTER

Ingredienser

  • 2 stk GRØSTAD provencepølse
  • 2 stk Grøstad ungarsk pølse
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 stk chili
  • 10 stk cherrytomater
  • 1/2 stk squash
  • 1 boks hermetiserte tomater
  • 1 boks kikerter
  • 1 ts spisskummin
  • 3,5 dl kyllingbuljong
  • 1 håndfull bladpersille, finhakket
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk og chili, skjær løken i skiver og pølsene i passende biter. Stek det i litt olje i noen minutter.
  2. Tilsett oppskåret squash, hermetiserte tomater, kikerter og spisskummin og bland godt.
  3. Hell i buljongen og kok i 10 – 15 minutter.
  4. Tilsett cherrytomater og la det småkoke i et par minutter til. Smak til med salt og pepper, dryss persille over før servering
  5.  

GRØSTADBURGER MED BRIE OG SYLTET RØDLØK

Ingredienser

  • 4 stk GRØSTAD burgere
  • 4 stk hamburgerbrød – finnes gluten og melkefri
  • 1 pk salatblanding
  • 1 stk eple i skiver
  • 4 skiver brie
  • 1 dl remulade
  • 1 ts karripulver
  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 2 stk rødløk

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken i ringer, og bland eplesidereddik, sukker og vann i en kjele, og gi det et oppkok.
    Ha i rødløken, la det kjøles ned og stå over natten.
  2. Rør karripulver inn i remuladen.
  3. Varm burgeren i stekeovnen på 200 grader i ca 15 min. Stekes evnt på grillen.
  4. Varm brødene i ovnen eller på grillen, fyll de med salat, karriremulade, epleskiver.
    Legg på burgeren som toppes med en skive brie og syltet rødløk
  5.