Helt fra Grøstad ble etablert for mer enn 20 år siden, har grisene vært i kategorien frilandsgris. I en periode fra 2007 og frem til 2020 har produksjonen også vært økologisk.
Fra og med 2020 har Grøstad gått tilbake til sine opprinnelige røtter og satser fult og helt på frilandsgris.
Årsaken til dette er enkel: Økologisk produksjon har vært lite bærekraftig, da tilgang på norskprodusert fôr er svært begrenset. Man har derfor vært nødt til å importere økologisk kraftfôr, blant annet fra Sør-Amerika. Dette har både vært svært kostbart, og lite fremtidsrettet.
Fra og med 2020 vil produksjonen ikke lenger være økologisk. Grøstad setter fortsatt dyrevelferd først, og fokuserer fult og helt på frilandsgris. Grøstad frilandsgris har fri tilgang på 100 % norskprodusert kraftfor, primært fra lokale møller i Vestfold. På denne måten vil driften være mer bærekraftig og fremtidsrettet. Ved å gjennomføre en slik omlegging, og på den måten gå bort fra import av fôr, gjør det at kostandene går ned. Dette kommer forbrukerne til gode, og Grøstad er glad for å gjøre dyrevennlig kvalitetsprodukter mer tilgjengelig for flere.